Regressie therapie

Regressie betekent, teruggaan in de tijd. Bij regressietherapie gaan we opzoek naar de oorsprong van de klacht of het probleem. Elk probleem is ooit ergens begonnen. Vaak weet je zelf niet meer precies waar het ontstaan is, waar nou die eigenaardigheid of vaste overtuiging vandaan komt. Het lijkt of het er altijd al is geweest. Als we erachter komen waar, dan kunnen we er iets aan doen. Met de juiste gesprekstechnieken gaan we terug naar de ervaring die ten grondslag ligt aan de huidige klacht. Bij regressie herbeleeft iemand dus vroegere ervaringen, om zich te bevrijden van de belemmerende emoties en gedachten die NU voor problemen zorgen. Hierbij blijf je volledig bewust. Hoewel er vergeten ervaringen en emoties bovenkomen in een sessie, besef je dat de ervaring al lang voorbij is. Je krijgt inzicht in de gevolgen van deze oude ervaringen en door de begeleiding van de therapeut kun je de oude ervaringen loslaten. Wat betekend dat je er in het NU geen last meer van hebt. Als we begrijpen hoe we onze wonden weer openkrabben en waardoor en waarom, dan kunnen we iets aan deze wond doen.
image

Hoe verloopt een sessie

Een regressie duurt tussen de 2,5 tot 3 uur. Ik plan altijd voldoende tijd voor je in. In deze tijd gaan we terug naar de oorsprong van het vraagstuk wat er is. Waar kan de oorsprong van een probleem zijn, dit kan in de jeugd liggen, in de prenatale tijd, voor de prenatale tijd en zelfs in vorige levens. Ook is het mogelijk dat de oorzaak in de familielijn ligt en we dus zaken hebben overgenomen van ouders of grootouders, regelmatig vele generaties terug. Met 1 sessie kun al uitzonderlijke resultaten behalen, een aantal sessies zijn soms nodig. Meer dan 6 sessies op hetzelfde onderwerp is uitzonderlijk, het is een kortdurende therapie met zeer goede resultaten. Zeker als nadat de oorsprong is gevonden men de tijd neemt om deze nieuwe ervaring volledig te integreren in het dagelijkse leven.

"Wie vasthoudt aan oude overtuigingen

is een marionet van het verleden"

Meer informatie

Allerlei vragen kunnen er nu opkomen. Is het de juiste therapie voor mij, kun je ook wat met hetgeen waar ik mee zit. Via het onderstaand formulier kun je een vrijblijvend informatie gesprek aanvragen via telefoon of skype. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op

image
Meld je aan voor de nieuwsbrief