Kinderen staan aan het begin van de bloei van hun leven

Wanneer kinderen belemmerde gedachten hebben als "ik kan het toch niet" of "dat durf ik niet" is het voor hen bevrijdend om daar nu al een oplossing voor te vinden.

Ook bij kinderen is veel informatie opgeslagen in het onderbewuste. Bijvoorbeeld kan een zware bevalling of ingrijpende omstandigheden die binnen hun omgeving hebben plaats gevonden op een verkeerde manier zijn opgeslagen. Waarbij overigens blijkt dat een bepaalde ervaring voor het kind op een veel ingrijpendere manier impact gehad kan hebben dan een volwassene aanneemt. Zoals de bevalling voor de moeder een heel andere ervaring dan voor het kind.  Kinderen kunnen soms verhalen vertellen die volwassenen als onzin of fantasieën bestempelen. Door deze verhalen serieus te nemen kunnen op een natuurlijke manier dingen weer logisch maken voor kinderen.

Problemen kunnen zich uiten doordat het kind slecht slaapt of vaak klaagt over buikpijn of hoofdpijn terwijl daar geen medische oorzaak voor kan worden gevonden. Maar ook emotionele klachten zoals angsten, sombere buien, agressief gedrag, faalangst, eetstoornissen, heimwee, zich terugtrekken, pesten, gepest worden of onzekerheid.

Kinderen kunnen goed behandeld worden met Regressietherapie. De methode wordt aangepast aan de leeftijd en de belevingswereld van het kind. Soms is het, om goede resultaten te krijgen, nodig dat de ouders ook inzicht krijgen in zichzelf.

image

De therapie

In de therapie staat de beleving van het kind centraal. De Regressietherapeut sluit daar bij aan door het kind te laten focussen op zijn/haar emoties, lichaamsgewaarwordingen en gedachtegangen. Vertellen is het rechtstreeks in taal uitdrukken van innerlijke beelden. Tekenen kan het kind helpen deze ervaringen zoals angst, verdriet, onvermogen etc. te verwerken en een “daadwerkelijke” plek te geven. Ook wordt er gebruik gemaakt van speciale therapie poppetjes om zaken uit te beelden. De sessies met kinderen duren maximaal 1 uur en vinden in beginsel wekelijks tot 2 wekelijks plaats

Bij hele jonge kinderen of kinderen met specifieke problemen die je liever niet wilt belasten werk ik soms met een van de ouders, vaak de moeder. Via een “telepathische” sessie maakt de ouder contact met het onderliggende probleem van het kind. Doordat de moeder zo verbonden is geweest via de navelstreng met het kind en lang in een symbiose is geweest met het kind is het bijna altijd mogelijk om op deze manier te werken. Uit ervaring weet ik dat deze vorm verbluffende resultaten geeft.

Het mooiste wat je een kind kunt geven is een kans

Meer informatie

Denk je nu, dit zou geschikt zijn voor mijn kind, of wil je meer informatie of ik wellicht de juiste persoon bent of je/jullie kind te begeleiden. Via onderstaand formulier kun je contact met mij opnemen en dan maken we een afspraak voor een telefoongesprek.

 

image
Meld je aan voor de nieuwsbrief